понедељак, 2. новембар 2015.

SPECIJALITETI SA MENIJA JNA - Musaka od svežeg kupusa



Oprane i očišćene isečene glavice kupusa (na krupnije kocke) staviti na vrelu mast i dinstati dok ne omekša.  Dinstan kupus smestite u posudu koja će mu očuvati toplotu.  




U međuvremenu, na zagrejanoj masnoći propržite sitno seckani crni luk da blago porumeni, pa dodajte samleveno meso i sve zajedno pržite dok meso ne postane rastresito.  Kada ste i to završili, poslažite proprženo meso sa lukom i dinstani kupus u posudu, onako kako biste i inače slagali musaku.  



Po želji, možete je začiniti prilikom slaganja začinima koji odgovaraju vašim navikama, ili zaliti nekim dodatkom koji preferirate (sir, pavlaka, umaci, sosevi i tome slično). 

1 коментар:

  1. Recepti za jela koja su se spremala po kasarnama vojske SFRJ od Vardara do Triglava privlače sve više pažnje i dan danas

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.