понедељак, 2. новембар 2015.
SPECIJALITETI SA MENIJA JNA - Musaka od svežeg kupusa
Oprane i očišćene isečene glavice kupusa (na krupnije kocke) staviti na vrelu mast i dinstati dok ne omekša. Dinstan kupus smestite u posudu koja će mu očuvati toplotu.
U međuvremenu, na zagrejanoj masnoći propržite sitno seckani crni luk da blago porumeni, pa dodajte samleveno meso i sve zajedno pržite dok meso ne postane rastresito. Kada ste i to završili, poslažite proprženo meso sa lukom i dinstani kupus u posudu, onako kako biste i inače slagali musaku.
Po želji, možete je začiniti prilikom slaganja začinima koji odgovaraju vašim navikama, ili zaliti nekim dodatkom koji preferirate (sir, pavlaka, umaci, sosevi i tome slično).
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Recepti za jela koja su se spremala po kasarnama vojske SFRJ od Vardara do Triglava privlače sve više pažnje i dan danas
ОдговориИзбриши