PropellerAds

среда, 9. август 2017.

RUDAN: Oni koji se nisu rodili u njegovo vreme pojma nemaju ko je Tito!

Počinjemo razgovor od Tita, čije ime ustaški kriminalci pokušavaju da sklone sa trga gde su pozorište, rektorat, Muzička akademija. Ovo zato što u Vedraninoj Rijeci nikome na pada na pamet da se odriče Broza, već obnavljaju i brod „Galeb“, novcem koji je dala Evropska unija.

Napisali ste nedavno: „Oni koji se nisu rodili u njegovo vreme pojma nemaju ko je Tito“. Vi ste živeli u Titovo vreme, pa kažite nam ko je za vas Tito?
– Tito je bio šef uređene zemlje. Danas ga kriminalci koji vladaju Hrvatskom nazivaju „diktatorom“ i „zločincem“. Meni smeta što Tita ocenjuju gori od njega. Danas je svaka hrvatska kuća, svaki stan u kojem žive obični hrvatski građani, Goli otok na kojem tucamo kamenje da bismo fizički opstali. Zašto ne govorimo o današnjim diktatorima? Zločini koji su izvršeni nad građanima Hrvatske za vreme vladavine „demokracije“ neuporedivi su sa Titovim „zločinima“.
Tabla u Jasenovcu i dalje ponosno stoji. Kakvo je to uopšte vreme u kojem se ustaške ploče postavljaju, a Titove skidaju?
– Ovo je vreme „ustaša“. „Ustaša“ pod navodnicima, jer danas u Hrvatskoj ustaša nema. Ti koji se slikaju u ustaškim uniformama i zazivaju krvavu prošlost najobičniji su kriminalci koji pokušavaju i uspevaju da svoju borbu za preimenovanje hrvatskih trgova prikažu kao borbu za bolju budućnost. Kao da se razbijanjem ili postavljanjem tabli može išta promeniti. Nisu previše lukavi, ali je deo našeg naroda, ipak, dovoljno glup, pa pada na jeftine trikove. Većina naših građana vidi o čemu se tu radi, ali su jednostavno umorni od užasnog života i nemaju snage da krenu u rat protiv patuljaka opsednutih crnom uniformom, moći i lovom. Nadam se da će našim građanima jednoga dana puknuti film i da će se te fukare rešiti. Ako treba i demokratski.

1 коментар:

  1. Počinjemo razgovor od Tita, čije ime ustaški kriminalci pokušavaju da sklone sa trga gde su pozorište, rektorat, Muzička akademija. Ovo zato što u Vedraninoj Rijeci nikome na pada na pamet da se odriče Broza, već obnavljaju i brod „Galeb“, novcem koji je dala Evropska unija.

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.