PropellerAds

уторак, 19. март 2019.

DA LI ZNATE: Ko su Dveri i njezin lider Obradović, koji je prvo lice protesta u Srbiji?

Dveri su nasljednici i sljedbenici Dimitrija Ljotića i njegovog pokreta ZBOR, koji je tokom Drugog svjetskog rata imao uzore i vodilje u desničarskim i fašističkim strankama Italije i Njemačke



Za Dveri u Srbiji često kažu kako su nasljednici i sljedbenici Dimitrija Ljotića i njegovog pokreta ZBOR koji je tokom Drugog svjetskog rata imao uzore i vodilje u desničarskim i fašističkim strankama Italije i Njemačke. 


Dimitrije Ljotić je 1941. godine organizovao dobrovoljačke jedinice u službi Vermahta. Ljotić je bio idejni vođa i načelnik za moral Srpskog dobrovoljačkog korpusa, čiji su pripadnici, po njemu nazivani ljotićevci, ubrzo postali ozloglašeni zbog učešća u masakru u Kragujevcu i drugim gradovima.

Upravo je Obradović pisao za časopis Nova Iskra koji za cilj ima nastavak ljotićevske ideologije. Poslije se Obradović nevješto pravdao kako kod "Dimitrija Ljotića ceni njegov hrišćanski pogled na svet i antikomunizam".

Najveća sramota koju su počinili Ljotićevci, koji su Dverima i Obradoviću uzor, je njihovo učešće u masakru u Kragujevcu, 21. oktobra 1941. godine, kada je ubijeno 3.000 građana, među kojima je bilo nekoliko stotina učenika kragujevačkih škola.




A ne krije ni svoj fašistički stav kad se tiče Bosne i Hercegovine. Prije dvije godine na konferenciji za štampu Obradović je bez imalo ustručavanja govorio kako je Bosna i Hercegovina "vještačka tvorevina" i kako se njegov pokret Dveri zalaže za nezavisnost tzv. entiteta RS.

"Ono što je stav pokreta Dveri kada je u pitanju Bosna i Hercegovina jeste da je to jedna vještačka država koja je nasilno napravljena i koja je nefunkcionalna. Svi ovi pokušaji da se Bosna i Hercegovina održi kao vještačka država jednostavno nemaju nikakvog smisla. Vama je poznato da se mi zalažemo za nezavisnost, odnosno osamostaljenje RS-a i njeno pridruživanje Srbiji i mislim da je to prava perspektiva razvoja srpskog naroda s obje strane Drine u ovom vijeku", rekao je Obradović 2017. godine.

Znači Dveri i njezini članovi su pravi četnici, fašisti koji vode ove proteste u Srbiji i koji su željni krvi, a uzor jim Ljotić koji je ubijao Srbe. 




- Informišite se iz prve ruke ko su Dveri i njihov lider Obradović, koji u ovom periodu po svaku cenu, nedemokratskim i nasilnim sredstvima, želi da izazove nerede i destabilizaciju i po svaku cenu da dođe na vlast -

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.