PropellerAds

недеља, 17. фебруар 2019.

ŠABANOVE KOLEGE: Šokirani smo! Ostali smo bez velikana narodne muzike!



Ненадокнадив губитак. Напустио нас је великан народне музике, талентован и друштвен човек који је обележио време у коме живимо, кажу колеге затечене вешћу о смрти Шабана Шаулића

Хроничар поп културе Предраг Пеца Поповић нагласио је да је Шаулић, који је данас погинуо у саобраћајној несрећи у Немачкој, прошао кроз велика искушења током своје каријере.
„Прешао је пут од потцењеног певача до Краља народне музике. Било је ту много вере у себе и тај аутентични глас који је обележио историју наше народне музике. Шаулић је један од певача који ће заувек остати у срцима поштовалаца народне музике. Великан у најтачнијем значењу те речи. Био је аутентичан уметник вредан поштовања“, истакао је Поповић.

„Да је само отпевао Дођи да остаримо заједно имао би врхунску каријеру“, додао је Поповић.
Наш маестро на фрули Бора Дугић каже да је Шаулић спадао међу најталентованијуе људе које је у свом животу упознао.
„Био је јако друштвен човек, свестан свог талента. Волео је да разгали људе у свом окружењу не само у професионалним ангажманима, већ и овако у пријатељском дружењу. Његов одлазак је велики губитак за нашу музичкиу сцену. Њега је народ изабрао за најбољег певача, и то време не може да избише“, оценио је Дугић.
Певачица и музичка уредница на Радио Беграду, Биља Крстић, такође, истиче да је тешко описати такав губитак за нашу музичку сцену.
„У шоку сам. Па он је песмом грејао душе људима. Ненадокнадив губитак за све нас. Његов глас је непоновљив и остаће део наше музичке културне баштине. Напустио нас је великан народне музике“, навела је Крстићева.


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.