PropellerAds

среда, 5. јул 2017.

Šerbedžija pozvan u članstvo Američke filmske akademije

Прослављени глумац Раде Шербеџија позван је да буде члан Америчке академије филмских уметности и науке, која окупља филмске професионалце из целог света



Шербеџија би на овај начин био један од чланова који, између осталог, учествују и у одлучивању о добитницима престижне филмске награде Оскар.

Академија има чланове из 57 земаља. У својој каријери која обухвата чак пола века, познати глумац је остварио више од 150 улога у домаћим и страним филмовима.
Глумачко умеће је показао у познатим холивудским хитовима Широм затворених очију Стенлија Кјубика, Немогућа мисија 2 Џона Вуа, Здрпи и бриши Гаја Ричија, Свемирски каубоји Клинта Иствуда.
Његов режисерски филмски првенац Ослобођење Скопља (2016), у којем глуми и главну улогу, приказан је на више од десет престижних фестивала Европе и САД-а, а прошле године изабран је као македонски кандидат за 89. награду Оскар у категорији најбољег филма на страном језику.
Шербеџија се недавно вратио из Америке где је у марту и априлу снимао филм Поносна Мери, у којем му је партнер био Дени Гловер, а чија се премијера очекује следеће године, гостовао је у популарној серији Црна листа, а имао је и премијеру филма Обећање, режисера Терија Џорџа, у којем игра уз Кристијана Бејла и Оскара Ајзака.
Свакога лета борави на Бријонима где игра у Позоришту Јулисеј, чији је оснивач, а овогодишšњу, 17. сезону отвориће концертом с двојицом виртуоза на гитари - Влатком Стефановским и Мирославом Тадићем, уз госте Дамира Урбана и виолинисткињу Ивет Корнелију.
У јулу и августу Шербеџžија ће наступити у улози Креонта у представи Антигона - 2.000 година касније и у насловној улози најдуговечније представе тог позоришта „Краљ Лир“, у Тврђави Минор.

1 коментар:

  1. Прослављени глумац Раде Шербеџија позван је да буде члан Америчке академије филмских уметности и науке, која окупља филмске професионалце из целог света

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.