PropellerAds

недеља, 1. јануар 2017.

DA LI ZNATE GDE JE DRUG TITO NAJVIŠE VOLEO DA SLAVI NOVU GODINU?



Naš predsednik Josip Broz Tito je posebno voleo proslave Nove godine
Srećna Nova
Zato su punih 30 godina za našeg legendarnog Maršala organizovane zabave na kojima su se pila najbolja pića, uživalo se u kulinarskim specijalitetima, a pevali su najbolji estradni umetnici. 

Ana Panić iz Muzeja istorije Jugoslavije navodi da se vodilo računa da se Tito svake godine za doček nađe u drugoj republici SFRJ i da obavezno poseti i neku od masovnih proslava, prošeta ulicama, provoza gradskim prevozom i bude blizu naroda.

Deda je uvek imao spreman poklon za nas
"Kada sam bio mali, Nova godina se nije posebno obeležavala. Uvek je bila svečanija večera u krugu porodice, išli smo i kod Tita. Broz je voleo praznike, a ja posebno pamtim praznike provedene sa njim šezdesetih. Deda je uvek mislio na nas, pa nam je darivao prigodne poklone", kaže Joška
"Omiljeno mesto za slavlje bili su mu Brioni, gde je čak sedam puta dočekao Novu godinu", navodi Panićeva i dodaje da se Tito za doček zadesi u inostranstvu, i to u Indiji, Egiptu ili Indoneziji.
Zvanice su zabavljale muzičke zvezde poput Olivere Katarine, Nikole Karovića, Đorđa Marjanovića, Usnije Redžepove, Zdravka Čolića i Lokica, Tereze Kesovije, Predraga Živkovića Tozovca... Tito je uživao u konfetama, okićenim jelkama, ludim šeširima, kartonskim kapama i meksičkim sombrerima, znao je da zaigra i uhvati se u vozić, ali je zanimljivo da nijednom nije uslikan u blizini Deda Mraza, jer upravo drug Tito je bio naš, Jugoslovenski deda Mraz!
Doček Nove 1967. godine, Brioni, Bela vila

Киро Глигоров, Нада Комар, Јованка Броз, Тито и Нада Глигорова на пречек на 1962-та во Бела вила на Бриони


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.