PropellerAds

петак, 13. јануар 2017.

EVO ZAŠTO JE U JUGOSLAVIJI BILO BOLJE NEGO DANAS

Svaki normalni stanovnik Jugoslovenskih prostora od Triglava do Đevđelije se rado vraća u prošlost jer mu je tad bilo bolje negoli sad



Čak 82% Hrvata smatra da se za vrime Jugoslavije bolje i kvalitetnije živilo. S time se ne slaže 18% ispitanika. Moguće da tih 18% ne čine prosječni Hrvati, već ustaše i bitange.

Zašto je tad bilo bolje?

Niste mogli dobit otkaz osin ako niste značajnije oštetili poduzeće. Danas ka takvi napredujete do člana vlade ili ste najmanje poduzetnik.

Stan bi van dala država, pa ste pola plaće mogli ostavit sa strane. Danas nemate ni stan ni plaću. Sebe ostavite sa strane.



Garderobu ste obnavljali u Beču ili Trstu. Sad nosite šta van da rodbina.

Rođendane i odlične uspjehe ste proslavljali pizzon ili mišanin meson. Sad samo o rođendanima izidete nešto s kašikon, a odlični uspjesi su odavno iza vas.

U specijaliste ste čekali najviše po ure. Sad čekate najmanje po godine.



Od nedije bi van banila prijateljica, pa ste meračili uz kafu i gatali iz čikara. Jutros van je banio poštar prije negoli ste popili kafu. Gatate jel u plavoj kuverti poziv ili ovrha.

Prije ste imali prijatelje. Sad imate fejsbuk.

1982.godine ste, za domaći rad, nacrtali državnu zastavu za 5 minuta. Današnje dite ne more nacrtat državnu zastavu za manje od 5 dana.



Doma ste gledali San Remo. Doma gledate Lijepom našom.

Liti ste sa susidima ljudikali isprid zgrade, te bi se oko 3h, malo pripiti, dovukli do kreveta. 

Sad zakunjate isprid televizije, a nakon šta vas oko 3h uščukne vrat, jedva pokretni dovučete se do kreveta.

Šta god bi kupili, nadživilo bi vas. Rabatinke niste mogli iskidat iako ste u njima pali s masline i letili priko bicikle. Danas nemate zašto strepit- rabatinke se kupuju iskidane.
Misecima ste čekali omiljenu pismu na Radio Braču. Ćaća van je reka da Sunday, bloody Sunday znači Krvave ti nedije. Spiker van je ispunio muzičku želju, ali se cerio cilu prvu strofu, pa pismu niste snimili. Već godinama ne slušate ni radijo ni ćaću.



Pomagali ste susidima brat masline, nalivat teracu, gradit kuću... Sad ih prijavite inspekciji čin in koji gost uđe u kuću.

Prije bi digli nekoliko kredita koje bi inflacija otplatila za misec dana. Sad tuđi kredit otplaćujete trideset godina.


1 коментар:

  1. Svaki normalni stanovnik Jugoslovenskih prostora od Triglava do Đevđelije se rado vraća u prošlost jer mu je tad bilo bolje negoli sad

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.