PropellerAds

четвртак, 24. март 2016.

ČEPURIN: NATO IZVRŠIO STRAVIČAN I BAHAT ZLOČIN!

НАТО је 1999. године, бомбардујући Србију, извршио стравичан и бахат злочин, најкрвавији у Европи после Другог светског рата, изјавио је амбасадор Русије у Београду Александар Чепурин



"Бомбардовање је довело до најтежих последица у региону. Погинуло је хиљаде људи већином цивили, жене, деца. Уништена је инфраструктура, куће, мостови. Нанета је огромна штета српској привреди", рекао је Чепурин.
Према његовим речима, последице загађења територије на југу Србије радиоактивним супстанцама тек треба да буду испитане.
"Русија се, без обзира на све своје проблеме, трудила да помогне и јесте помагала Србима, како 1999. године, тако и касније. Не говорим то очекујући било какву захвалност Русији, а она њој и не треба, већ ради истине", истиче руски амбасадор.
Чепурин напомиње да сећања на злочине НАТО неће избледети ни после 20, ни после 100 година.
"Ужасно је да због војних интервенција које нису одобрене од стране Савета безбедности УН, у свету још гину људи. И тако су у нападу америчке авијације погинули службеници српске амбасаде у Либији", констатује руски амбасадор.
Жалосно је да Вашингтон неће да призна очигледну умешаност у овај инцидент, каже Чепурин, наводећи да нема ни резултата истраге, ни извињења, ни казне за кривце, ни компензација породицама убијених.
Он је приметио и да се, стицајем околности, на годишњицу агресије НАТО против Србије у контексту процеса у Хашком трибуналу поново намеће тема "тобожње српске одговорности за трагичне догађаје на територији бивше Југославије почетком деведесетих година".

1 коментар:

  1. НАТО је 1999. године, бомбардујући Србију, извршио стравичан и бахат злочин, најкрвавији у Европи после Другог светског рата, изјавио је амбасадор Русије у Београду Александар Чепурин

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.