PropellerAds

среда, 2. март 2016.

VRH STUPIDNOSTI JE SLAVITI "NEZAVISNOST" NEČEGA ŠTO TE JE OTERALO U BEDU I DUŽNIČKO ROPSTVO!

Iz godine u godinu određenih dana, iste poruke torovskih političara, isti statusi na društvenim mrežama onih ZA i PROTIV nametnutih Dana nezavisnosti, na portalima isti komentari većinom onih koji iz svojih udobnih minhenskih, stutgardskih i ostalih evropskih domova nastavljaju ratove od kojih su pobjegli 90tih godina... 

Da nemamo internet, kablovsku TV, laptope, tablete i ostala čuda tehnike sve bi bilo isto kao i 90tih. Čuvena rečenica zbunjenog mladog vojnika JNA na ratištu u Sloveniji danas bi sigurno glasila: 'Oni bi kao da slave, a mi im kao ne damo'. 
Zbunjene i zaglupljene narodne mase danas mašu ljiljanima, očilima, šahovnicama, nametnutim zvjezdicama, japanskim suncem itd. ne bi li zaboravili da žive u protektoratu kojim se upravlja iz stranih ambasada, u "državi" čiji parlament usvaja zakone koje pišu evropske birokrate i MMF, u "državi" čija vojska i obavještajne službe račune polažu strancima, u kojoj međunarodne agencije učestvuju u predizbornim kampanjama, u državi čiji zvaničnici obećanja daju ambasadorima, a ne građanima

Takve su sve današnje bivše jugoslovenske republike, suverene koliko i Indija dok je bila britanska kolonija, nezavisne koliko i Pavelićeva NDH. 
Vrh stupidnosti je u takvoj "državi" slaviti nekakvu nezavisnost, koje je narode oterala u dužničko ropstvo i bedu. Primjerenije je prisjetiti se uzaludnih žrtava koje su izgubile svoje živote da bi njihovom zemljom upravljali međunarodni birokrati, privatizacijski tajkuni i nesposobni političari-marionete. Oni koji su prije 24 godine na referendumu zaokružili ZA, ali i oni koji su se protivili istom, sigurno nisu imali na umu ovakve grozomorne nakaze od republika. Što prije prihvatimo tu činjenicu, prije ćemo shvatiti da nam je potrebniji unutrašnji dogovor, pomirenje i ponovno sjedinjavanje jugoslovenskih prostora, nego li inostrana dominacija.

4 коментара:

  1. Zbunjene i zaglupljene narodne mase danas mašu ljiljanima, očilima, šahovnicama, nametnutim zvjezdicama, japanskim suncem itd. ne bi li zaboravili da žive u protektoratu kojim se upravlja iz stranih ambasada, u "državi" čiji parlament usvaja zakone koje pišu evropske birokrate i MMF, u "državi" čija vojska i obavještajne službe račune polažu strancima, u kojoj međunarodne agencije učestvuju u predizbornim kampanjama, u državi čiji zvaničnici obećanja daju ambasadorima, a ne građanima

    ОдговориИзбриши
  2. Ovdje bi jasnija poruka bila šta je starije koka ili jaje ili upravo ona povjesna rečenica mladog vojnika JNA.
    Činjenica je, da je za rat potrebno dvoje činjenica je da je neko krenuo u rat a najgora činjenica je da su ga mnogi objeručke prihvatili i još zloćine činili.
    Neko je to ludilo morao na početku zaustaviti, ali niko nije htio.

    ОдговориИзбриши
  3. Ovdje bi jasnija poruka bila šta je starije koka ili jaje ili upravo ona povjesna rečenica mladog vojnika JNA.
    Činjenica je, da je za rat potrebno dvoje činjenica je da je neko krenuo u rat a najgora činjenica je da su ga mnogi objeručke prihvatili i još zloćine činili.
    Neko je to ludilo morao na početku zaustaviti, ali niko nije htio.

    ОдговориИзбриши
  4. Vrh stupidnosti je u takvoj "državi" slaviti nekakvu nezavisnost, koje je narode oterala u dužničko ropstvo i bedu. Primjerenije je prisjetiti se uzaludnih žrtava koje su izgubile svoje živote da bi njihovom zemljom upravljali međunarodni birokrati, privatizacijski tajkuni i nesposobni političari-marionete!

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.