PropellerAds

уторак, 7. јун 2016.

ESMA REDŽEPOVA: POSTALI SMO GRAĐANI DRUGOG REDA

Poslije raspada smo postali građani drugog reda, koji čekaju u redovima za vize za ulazak u Zapadnu Evropu. Mi, ti isti Jugosloveni, koji smo svuda putovali bez vize, odjednom smo postali opasni za Evropu. Bio im je cilj da nas osiromaše, to su i učinili. Bio im je cilj da nas zavade i zavadili su nas.

Esma Redžepova nedavno je okončala svoju dvanaestu turneju u Americi, na kojoj je nastupila u prestižnim koncertnim prostorima – Kenedi centru i Kongresnoj biblioteci u Vašingtonu. 

Na ovoj turneji je proglašena i drugim najboljim glasom na svetu. Esma nikada nije gubila na popularnosti čak ni u vrijeme raspada Jugoslavije. Njena karijera je i danas – internacionalnog karaktera.

Vi niste ništa izgubili od popularnosti raspadom Jugoslavije, veliki ste u svetu i nastupate na velikim evropskim festivalima, ali koliko smo postali beznačajni s raspadom Jugoslavije?

– Nekome je smetala silna Jugoslavija. Poslije raspada smo postali građani drugog reda, koji čekaju u redovima za vize za ulazak u Zapadnu Evropu. Mi, ti isti Jugosloveni, koji smo svuda putovali bez vize, odjednom smo postali opasni za Evropu. Bio im je cilj da nas osiromaše, to su i učinili. Bio im je cilj da nas zavade i zavadili su nas. Žalosno, nemam riječi – zaključuje Esma.

1 коментар:

  1. Poslije raspada smo postali građani drugog reda, koji čekaju u redovima za vize za ulazak u Zapadnu Evropu. Mi, ti isti Jugosloveni, koji smo svuda putovali bez vize, odjednom smo postali opasni za Evropu.
    Bio im je cilj da nas osiromaše, to su i učinili!
    Bio im je cilj da nas zavade i zavadili su nas!

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.