PropellerAds

понедељак, 27. јун 2016.

POKLONIO SE MARŠALOVIM SENIMA: Kastrov prijatelj obišao druga Tita! (VIDEO)

Kuba i dalje voli Tita - Treći čovek Kube polaže venac u Kući cveća najvećem sinu naših naroda i narodnosti


Esteban Lazo Hernandes, predsednik Narodne skupštine narodne vlasti Republike Kube i lični prijatelj porodice Kastro, boravi u Srbiji, a posetu Beogradu otpočeo je obilaskom groba svog komunističkog druga Josipa Broza Tita.


Predsednik kubanske skupštine Hernandes doputovao je u subotu u diplomatsku posetu Beogradu, ali pre zvaničnih susreta, koje će imati sa zvaničnicima Srbije, otišao je na grob doživotnog predsednika SFRJ, lidera Komunističke partije Jugoslavije i druga Fidela Kastra Josipa Broza Tita.
On je po sletanju u Beograd tražio da mu se organizuje poseta Titovoj večnoj kući, kako bi mogao da se pokloni i oda počast velikom borcu za komunističke ideale.
- Hernandes je u Srbiju doputovao 25. juna i u njoj će boraviti tri dana, a jedna od velikih želja mu je bila da poseti Titov grob, što je juče i učinio - kaže naš dobro obavešten sagovornik.
Inače, zanimljivo je da je prilikom posete lidera SFRJ Josipa Broza Tita Havani 1979. Hernandes bio jedan od članova delegacije za doček druga iz Jugoslavije, kada je imao priliku i da lično upozna maršala iz Beograda.
Nije tajna da je na Kubi Tito jedan od omiljenih likova i da je možda najveći aplauz ikada dobio baš na sastanku u Havani. Hernandes je kao funkcioner Komunističke partije Kube bio prisutan tada i tu je i video Josipa Broza, koji je tada važio za jednog od najmoćnijih ljudi sveta, a to predsednik kubanske skupštine veoma dobro pamti.
Esteban Lazo Hernandes je funkcioner Komunističke partije Kube i lični prijatelj porodice Kastro, rođen je 1944. godine, a na mesto šefa kubanskog parlamenta izabran je 2013. godine.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.