PropellerAds

субота, 31. октобар 2015.

EVO MORALES EUROPI: "Oslobodite se MMF-a i političke dominacije SAD-a pa ćete imati ekonomski rast"

Bolivijski predsjednik Evo Morales je u razgovoru za RT komentirao aktualnu situaciju u Europi. Rekao je kako bi se zemlje Europe trebale "osloboditi američke političke dominacije i diktata MMF-a".


"Jako mi je žao zbog činjenice da neke zemlje, umjesto da se oslobode okova imperijalizma Sjeverne Amrike, one i dalje žive u tom podređenom položaju. 

Volio bih sklopiti savez s Europom, da se zajedno otrgnemo dominaciji imperijalizma i nekolonijalnog mentaliteta koji žudi za hegemonijom", poručio je bolivijski ljevičarski predsjednik.


"U Latinskoj Americi sve ide dobro. Bolivija pokazuje znatan ekonomski rast zahvaljujući svojoj političkoj nezavisnosti. SAD više ne vlada našom zemljom putem svoje ambasade i više ne može donositi odluke za nas. Isto tako niti MMF ne odlučuje o našem ekonomskom sektoru", istaknuo je Morales te napomenuo kako sve veći broj Europljana, zbog velike nezaposlenosti, dolazi živjeti u Latinsku Ameriku.

1 коментар:

  1. Bolivijski predsjednik Evo Morales je u razgovoru za RT komentirao aktualnu situaciju u Europi i precizirao kako bi se zemlje Europe trebale "osloboditi američke političke dominacije i diktata MMF-a"

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.