PropellerAds

субота, 24. октобар 2015.

GENERAL JOVANIĆ: Stane Dolanc je bio član Hitlerjugenda i on je uklonio Jovanku

SVEDOČANSTVO GENERALA JOVANIĆA - Stane Dolanc je bio član Hitlerjugenda i on je podlom zaverom uklonio Jovanku !

Navode Titove udovice Jovanke Broz o Stanetu Dolancu kao vođi zavere protiv nje, druga Tita i jugoslovenskog ustavnog poretka potvrđuje i ispovest generala Đoke Jovanića, šefa Kontraobaveštajne službe JNA, koju je zabeležio njegov prijatelj i biograf Milan Šarac.





"General Jovanić je imao dokumentaciju o tome da je Dolanc bio član Hitlerjugenda i jedne od tajnih službi Trećeg rajha. Dolanc je saznao za kompromitujuće papire i počeo da radi na rušenju Jovanića i njemu odanih generala, ali i uklanjanju Jovanke. Ona je dobijala sve te informacije od oficira koji su obožavali Tita. Dolanc je uspeo da kompromituje generala Jovanića i Jovanku, lansirajući laž o puču koji pripremaju s ličkim generalima."


Fila: Udba kaže da se ne šalimo glavom

Advokat Toma Fila je od Titove smrti do prošle godine bio pravni zastupnik Jovanke Broz i priznaje da je svašta preturio preko glave tokom tih godina.



"Bilo je pretnji, ucena i prisluškivanja. Jednom prilikom, predstavnik strane izdavačke kuće telefonom mi je dao ponudu od 1.000 maraka za svaku stranicu Jovankinih memoara. Čim sam spustio slušalicu pozvali su me iz Udbe i rekli da se ne šalimo glavom i da Jovanka ne sme da napiše nijedan red", kaže Fila.


Zahvaljujući njegovom uticaju kod predstavnika Makedonije u vladi SFRJ Jovanka je posle Titove smrti ukazom dobila prihod u visini plate predsednika Savezne skupštine.

"Slične dokumente donosile su i naredne vlade, ali to nije penzija. Glavni problem bilo je priznavanje da je Tito primao platu, jer je vladao mit da je volontirao. Istina je da je primao i platu i dečiji dodatak u vreme kad je unuk živeo kod njega", kaže Toma Fila.

1 коментар:

  1. Navode Titove udovice Jovanke Broz o Stanetu Dolancu kao vođi zavere protiv nje, druga Tita i jugoslovenskog ustavnog poretka potvrđuje i ispovest generala Đoke Jovanića, šefa Kontraobaveštajne službe JNA, koju je zabeležio njegov prijatelj i biograf Milan Šarac

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.