PropellerAds

четвртак, 22. октобар 2015.

JOVAN BULJ – Najpoznatiji jugoslovenski saobraćajni milicioner




Početkom 70-ih godina 20. vijeka bio je zaštitni znak jugoslovenske prestonice. Saobraćaj je regulisao na izlasku iz terazijskog tunela, kod Doma omladine, ali i na Terazijama. Kažu da je završio višemjesečni kurs baleta u Narodnom pozorištu u Beogradu i da je zato imao tako graciozne pokrete.



Bio je redovan gost na prijemima u Skupštini grada, čak i kod Josipa Broza Tita. Na poziv britanskih kolega, svoje umjeće je prikazao na londonskom Pikadiliju. Na svjetskom prvenstvu u gracioznom regulisanju saobraćaja zauzeo je treće mjesto. Predstavljen je i kraljici Elizabeti.



Poslije preranog penzionisanja 1980. godine, radio je jako dugo kao prodavac u trafici u bloku 70 na Novom Beogradu, zajedno sa svojom suprugom Evom, a nakon toga i kao čuvar parkinga ispred splavova na Savskom keju. Umro je 3. februara 2010. godine u Beogradu, u 71. godini.



Video prilog: 


1 коментар:

  1. Početkom 70-ih godina 20. vijeka bio je zaštitni znak jugoslovenske prestonice. Bio je redovan gost na prijemima u Skupštini grada, čak i kod Josipa Broza Tita.

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.