PropellerAds

недеља, 29. новембар 2015.

TITOVDAN: Dragan (54) već četvrt veka 29. novembar slavi kao krsnu slavu!

Već 26 godina Dragan Kamaljević (54) iz rudničkog sela Dragolj, 29. novembar, kada se u SFRJ obeležavao Dan Republike, slavi kao krsnu slavu umesto svetog Nikole.




Kako je izjavio za agenciju Beta, današnju slavu nazvao je Titovdan "u znak sećanja na vreme mira, zajedništva i sveukupnog razvoja, a posebno što je tada stvorena republika umesto monarhije". 

"Odrastao sam u tom periodu i zapamtio sve najlepše, a velika ideja koja je srušena iz ličnih sujeta, uz pomoć inostranstva, mislim da nije zauvek nestala i zbog toga ovaj dan slavim kao krsnu slavu", kazao je Kamaljević. 



Danas je jubilarna slava, četvrt veka, i očekuje preko 30 gostiju, a u slavskoj sobi, na zidu je okačena velika Titova fotografija i zastava trobojka sa petokrakom. 

Dragan Kamaljević je osnivač Socijalističke partije Srbije (SPS) u rudničko-takovskom kraju i na svim višestranačkim izborima dobijao je najviše glasova i bio odbornik u Skupštini opštine. 



Prošlog meseca odlukom Opštinskog odbora isključen je iz SPS, posle javne kritike predsednika Jovice Carevića protiv koga je podneo i krivičnu prijavu, zbog zloupotrebe službenog položaja.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.