PropellerAds

недеља, 8. новембар 2015.

NOAM CHOMSKY: IZBORI SU BESKORISNI ! Marionetske vlade igraju kako im EU svira!

OBIČNI NAROD NA JUGOSLOVENSKIM PROSTORIMA NIKO NE PITA NIŠTA ! DEMOKRATIJA JE ILUZIJA ! IZBORI SU POSTALI BESKORISNI JER VLADE BESPOGOVORNO RADE ONO ŠTO OD NJIH TRAŽI EUROPA !

Poznati američki filozof, lingvist, pisac i predavač Noam Chomsky tokom predavanja na Globalnom medijskom forumu (GMF) u Bonnu kazao je da u “današnjem kapitalističkom sistemu obični narod nitko ne pita ništa”.



“Ali mislim da je u Europi gore nego u Americi. Mnogi već govore o manjku demokracije u Europi. U nekim europskim zemljama mijenjala se vlast, ali je ekonomska politika ostala ista. Nacionalne vlade nastavljaju smanjivati socijalne troškove i podižu poreze, bez obzira što narod o tome mislio”, kazao je Chomsky.





Izbori su beskorisni


Istaknuo je da su izbori postali beskorisni jer vlade rade ono što od njih traži Europa. 

“Nacionalne vlade bespogovorno provode ekonomske direktive Europske komisije, i izbori su postali skoro besmisleni. Cijela ta situacija podsjeća na zemlje trećeg svijeta kojima upravljaju moćne međunarodne financijske institucije”, rekao je Chomsky.
Napomenuo je da je briga vlasti o sigurnosti jedan veliki mit osmišljen kako bi vlasti uvećale svoju moć.




“U današnjoj kapitalističkoj demokraciji, prava i potrebe građana su postali beznačajna i sporedna briga. Nacionalne vlade govore o zabrinutosti, o nacionalnoj sigurnosti, ali to je stvoreni mit. Glavni cilj nacionalnih vlada je da uvećaju vlastitu moć”, tvrdi američki profesor.



1 коментар:

  1. OBIČNI NAROD NA JUGOSLOVENSKIM PROSTORIMA NIKO NE PITA NIŠTA ! DEMOKRATIJA JE ILUZIJA ! IZBORI SU POSTALI BESKORISNI JER VLADE BESPOGOVORNO RADE ONO ŠTO OD NJIH TRAŽI EUROPA !

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.