PropellerAds

уторак, 10. новембар 2015.

SVEDOČANSTVA - HOLIVUD: Ričard Barton o TITU

Holivudski glumac koji je ovekovečio Josipa Broza TITA u filmu "Sutjeska" iz 1973. godine pisao je o susretima s Titom na Brionima u svojim dnevnicima


 Iako je Barton često bio vrlo ciničan prema samom filmu, sa Titom je bio oduševljen. Oko 150 stranica posvetio je razdoblju u kojem se družio s Titom.


 Prvi put su on i tadašnja supruga Elizabet Tejlor došli na Brione 31. jul 1971. godine, pre početka snimanja "Sutjeske".


 - Bog zna šta da očekujem od Tita i njegovih ljudi na Brionima - zapisao je Barton pre nego što je upoznao Tita.

U Puli ih je dočekao Mercedes koji ih je odvezao do broda sa kojim su stigli na Brione. Naravno, pratila ih je vojska fotografa i novinara. Na Brionima su odseli u vili pored Titove, gde ih je dočekala Jovanka.



- Krupna žena seljačkog izgleda, šarmantna i predivnog osmeha. Ponudili su nam kanape (koje sam pojeo, ali bez hleba), šampanjac koji sam odbio, a posle slasnu tursku kafu koju nisam odbio - napisao je Barton.


 Sutradan su upoznali Tita:

- Tito je malen, delikatan, ima malene ruke, noge i glavu. Zbog zatamnjenih naočara nisam mogao da odredim koje su mu boje oči. Stomak mu je velik, ali ostatak tela se doima vitkim. Kada sedne za sto, impozantan je - pisao je Barton.


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.