PropellerAds

среда, 25. новембар 2015.

HABERMAS: "Jugoslavija je bila divan projekat!"

“Jugoslavija je bila divan projekat. Uvek sam mislio da je trebalo da ostane takva. Hans Ditrih Genšer (tadašnji ministar spoljnih poslova Nemačke) je napravio strahovitu grešku s preranim priznanjem Hrvatske“, rekao je najpoznatiji živi filozof Jirgen Habermas.


"Tamo je bilo predivno. Bila su to fantastična vremena. O tome bih mogao pričati satima. Ali ne mogu, previše je to uspomena, previše uzbuđenja za nekog mojih godina'', rekao je osamdesetpetogodišnji Habermas.

O perspektivama proširenja EU je rekao:
''Postavljaju se razna ograničenja integrativnim procesima, koja služe da se ekonomske strukture pojedinih država članica oslabljuju, umesto da se radi o tome da se ojačavaju. Pojedinie ekonomske i političke odgovornosti moramo da podignemo na evropski nivo želimo li stabilizovati EU, jer se kad-tad mora zaustaviti proces ekonomske nepravde koja je sada na snazi'', istakao je Habermas.

2 коментара:

  1. “Jugoslavija je bila divan projekat. Uvek sam mislio da je trebalo da ostane takva. Hans Ditrih Genšer (tadašnji ministar spoljnih poslova Nemačke) je napravio strahovitu grešku s preranim priznanjem Hrvatske“, rekao je najpoznatiji živi filozof Jirgen Habermas.

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.