PropellerAds

петак, 19. фебруар 2016.

AJŠA GADAFI: POZIVAM VAS DA POLOŽITE ZAKLETVU MENI KAO VRHOVNOM KOMANDANTU!

- Moje ime mi daje dužnost i pravo da budem na čelu ove bitke - rekla je jedina ćerka pokojnog pukovnika i legendarnog libijskog vođe Muamera el Gadafija, najavivši da preuzima kormilo borbe za mirnu i prosperitetnu Libiju. 




Nedavno se na uzburkanom tlu Libije – koja je nekada bila prosperitetna i stabilna zemlja, a koja je u poslednjih pet godina rastrzana unutrašnjim sukobima od kojih profitiraju samo islamisti koji prete da njome potpuno zavladaju - pojavio novi igrač. Preciznije, igračica. Još preciznije, u pitanju je stara igračica, koja je žiteljima te nesrećne pustinjske države dobro poznata.
U pitanju je Ajša Gadafi, ćerka Muamera el Gadafija, koja je za vreme vladavine svog oca stekla čin potpukovnika libijske vojske koja bi uskoro mnogim svojim sunarodnicima mogla da postane simbol mira, spokoja i izvesnosti, tri najvažnije stvari na svetu koje je oduvala oluja "Arapskog proleća".
Ona je najavila da će u narednih nekoliko meseci oformiti “tajnu vladu” Libije sastavljenu od uglednih i poznatih Libijaca odanih idejama Gadafija, koja će biti suprotstavljena i dvema vladama (jedna je u Tripoliju, druga, međunarodno priznata, je u Tobruku), ali i Islamskoj državi koja ima uporište u Sirtu. Ima li svrhe da napominjemo da će se boriti i protiv svih tih silnih milicija (čitaj: naoružanih bandi) koje samostalno operišu i koje često kontrolišu samo delove gradova ili sela?
Ajša Gadafi je takođe pozvala i sve one pripadnike oružanih snaga svoje zemlje koji su nekada bili zakleti na vernost njenom ocu, da sada polože zakletvu njoj kao vrhovnom komandantu, jer samo tako može da obnovi uništeno.

– Moje ime mi daje dužnost i pravo da budem na čelu ove bitke – rekla je ona, spremna da postane novi simbol normalnih građana Libije koji žele da se nacionalno jedinstvo obnovi i koji žele da ponovo žive kao sav normalan svet, koji sada u epohu pukovnika Muamera gledaju sa nostalgijom i žalom zbog izgubljenog.
Da li je to ostvarljivo? Da li će Ajša Gadafi uspeti u svojoj nameri?


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.