PropellerAds

субота, 6. фебруар 2016.

BOLJKOVAC: HRVATSKA JE OPIJENA USTAŠTVOM I ANTISRPSKOM HISTERIJOM!

BOLJKOVAC: U HRVATSKOJ I DALJE ŽIVI USTAŠTVO

Podsećanja radi, početkom 2014. godine, nakon komemorativnog skupa žrtvama ustaškog terora u Gornjoj Trebinji kod Karlovca, Boljkovac je novinarima rekao da se ne boji mogućeg zatvora zbog optužbi za zločin nad civilima 1945. jer "nije kriv niti sud ima argumente za njegovu krivicu“.

Županijski sud u Zagreb optužio je Boljkovca da je kako šef kotarske OZNE 1945. Godine naredio likvidaciju 21 civila zbog njihove saradnje sa ustaškim vlastima.


"Sve je moguće zbog prevelikih diskrecionih ovlašćenja sudija, iako likvidacija iz 1945. godine nema nikakve veze sa mnom“, rekao je Bojkovac, javila je agencija Hina.

On smatra tragičnim to što se u Hrvatsku vraća “ustaštvo pa se sudi SKOJ-evcima koji su protiv fašizma dizali ustanak 1941.godine“.


"Kome treba sada suđenje protiv onih koji su prvi dizali ustanak i izvršavali zadatke, propešačili ove krajeve kad se klalo i ubijalo, kao i ovde u bivšoj opštini Skakavac? Nekome valjda treba. Ali to je opomena. Opomena!", kazao je Boljkovac.

KO JE JOSIP BOLJKOVAC?
Josip Boljkovac, prvi ministar unutrašnjih poslova Tuđmanove Hrvatske i jedan od poslednjih hrvatski partizanskih kapitalaca, umro je u 10.11.2014. u 93. godini u karlovačkoj bolnici.


Boljkovac je rođen 1920. Godine u Vukovoj Gorici nedaleko Karlovca, a početkom Drugog svetskog rata odlazi u partizane, da bi kraj dočekao kao šef Ozne za kotar Karlovac. Šezdesetih godina bio je gradonačelnik Karlovca, a nakon sloma Hrvatskog proleća 1972, odnosno Maspoka, kada je stao na stranu Savke Dapčević - Kučar i Mika Tripala, uklonjen je iz političkog i javnog života. Početkom devedesetih priključio se HDZ-u i Tuđman ga imenuje prvim ministrom unutrašnjih poslova samostalne Hrvatske, da bi ga već 1991. smenio sa tog položaja, ali ga nije ućutkao.
Naprotiv, tek je tada progovorio na način koji je sablažnjavao politički establišment i najširu javnost Hrvatske opijenu antisrpskom histerijom.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.