PropellerAds

субота, 6. фебруар 2016.

ZAŠTO JE OTET KOSMET: ZA 16 GODINA OKUPATORI OPLJAČKALI 30 MILIJARDI EUR!

OKUPATORI SU ZAJEDNO SA DOMAĆIM SLUGAMA I BANDITIMA, RUKU KRVAVIH DO LAKTOVA, ZA SAMO 16 GODINA OPLJAČKALI ČAK 30 MILIJARDI EURA !
ALBANCIMA NI N OD NEZAVISNOSTI. TEROR I MALTRETIRANJE NA SVAKOM KORAKU.



"Kosovo" nije nikakva "nezavisna država", već teritorija na kojoj se sve što donosi profit nalazi u rukama bivše šefice diplomatije SAD Madlen Olbrajt, penzionisanog američkog generala i nekadašnjeg komandanta NATO-a Veslija Klarka, britanskog ex premijera Tonija Blera i njihovog poslušnika Hašima Tačija, kaže za Press ugledni Albanac iz Prištine.
On ističe da i drugi pokušavaju da se uključe u pljačku prirodnih i privrednih resursa Kosova, prije svih Džavid Pecoli, Ramuš Haradinaj, Ekrem Luka i bivši zamjenik šefa UNMIK-a Amerikanac Džon Kovi, ali Olbrajtova, Klark i Tači uživaju podršku američke administracije, tako da se na Kosmetu ništa značajnije ne može dogoditi bez njihovog znanja i saglasnosti.
- Dokaz za to je i hapšenje Ramuša Haradinaja u Sloveniji. Nije on uhapšen zbog međunarodne potjernice koju je za njim raspisao Beograd, jer da jeste, bio bi izručen Srbiji. To se desilo zbog toga što je vlastima u Ljubljani tako dojavljeno iz Prištine, iz Tačijevog kabineta i američke ambasade, sve da bi Haradinaju bilo stavljeno do znanja šta može da mu se dogodi ukoliko svojim bukanjem počne da ugrožava "stabilnost Kosova", a to nije ništa drugo nego eufemizam za biznis "velike četvorke" - tvrdi naš sagovornik.
Prema podacima u koje je ovaj Albanac iz Prištine imao uvid, od 1999. godine, kada je po odluci Vašingtona NATO napao Srbiju i okupirao više od 10 odsto njene teritorije, bivši američki zvaničnici su od poslova na Kosovu i Metohiji zaradili više od 30 milijardi evra.
Kralj energetike
Glavnokomandujući NATO-a u vrijeme agresije na SR Jugoslaviju Vesli Klark nekrunisani je kralj energetike na Kosovu. Preko svoje firme "Enviditi", čije je sjedište u Kanadi, Klark kontroliše elektroenergetski sistem u južnoj srpskoj pokrajini, čiju najveću vrijednost predstavljaju ogromne rudne rezerve.


Samo rezerve lignita procijenjene su na 15,7 milijardi tona, a pri sadašnjem tempu eksploatacije trajaće najmanje 200 godina. Rezerve cinka i olova procjenjuju se na 46 miliona tona.
- Eksploataciju ruda i istraživanje nalazišta Klarkova kompanija kontroliše preko firme "Geo minerali", koja se formalno nalazi u vlasništvu Hašimovog brata Idriza Tačija - kaže Albanac iz Prištine, dodajući da se više od 80 odsto izvoza ove paradržave odnosi na izvoz starog gvožđa u Italiju, a taj posao vodi upravo Idrizova kompanija.
Naš izvor tvrdi da iza ogromnih pritisaka na Vladu Srbije da se odrekne Hidrocentrale „Gazivode" i prenosne mreže stoji upravo ambicija Veslija Klarka i porodice Tači da ih stave pod svoju kontrolu i tako bukvalno zagospodare svim kosovskim rudarskim i energetskim potencijalima, čija se vrijednost mjeri stotinama milijardi evra.
Stambeni kompleksi
Omražena Madlen Olbrajt vlasnica je firme ACM, koja je po milijardama opljačkanim na Kosovu odmah iza Klarkove kompanije. Poslove ove firme u južnoj srpskoj pokrajinu vodi drugi brat Hašima Tačija, Ganup Tači, i ona kontroliše sve poslove izgradnje infrastrukture, prije svega puteva.
- Olbrajtova ima većinu akcija i u firmi "Biding lirije", koja ima monopol u izgradnji velikih stambenih kompleksa u Prištini i drugim gradovima na Kosovu. Pokušala je da kupi i kosovsku poštu i telekomunikacije, ali to joj još nije pošlo za rukom, jer je pritisak javnosti bio veliki. Šiptarska sirotinja shvatila je da navodni oslobodioci nisu ništa drugo do brutalni okupatori, koji su 10 puta suroviji od Miloševića - nastavlja sagovornik Pressa.
Kako saznajemo, žena koja na svojim rukama nosi krv desetak hiljada srpskih i albanskih civila posluje i sa drugim Tačijevim bratom Idrizom, preko kompanije "Odeljton", čija je osnovna djelatnost trgovina građevinskim materijalom. "Odeljton" ima monopol da građevinskim materijalom snabdijeva sve firme koje se bave izgradnjom puteva, vodovoda, kanalizacije i stambenih zgrada.
Kako je Idriz Tači, kao što je već rečeno, i glavni predstavnik Veslija Klarka, jasno je da on i Olbrajtova kosovski biznis razvijaju ortački, dijeleći interesne sfere, poslove i milijarde.
Mafijaške firme
I bivši zamjenik šefa UNMIK-a, Amerikanac Džon Kovi, u znak zahvalnosti za nesebičnu pomoć koju je dao u izgradnji mafijaške "države" Kosovo dobio je mogućnost da se obogati pljačkajući imovinu srpskog i albanskog naroda.
Radi mira u kući, jer i Kovi ima dobre veze u Pentagonu i Bijeloj kući, Tači i Klark omogućili su mu da uđe u poslove trgovine strujom i da uzme dio njihovog "kolača". Budući da to očigledno nije zadovoljilo Kovijeve apetite, dogovoreno je da oformi građevinsku firmu, koja je odmah uključena u izgradnju autoputa od granice sa Albanijom do Merdara, administrativnog prelaza između Srbije i njene pokrajine.
- Narod Kosova vidi šta se događa. Dok stotine hiljada ljudi gladuju, Amerikanci, Bler, Tači i još nekoliko porodica zgrću milijarde. Privreda je uništena, rade samo mafijaške firme. Sirotinja je očekivala da će se nešto promijeniti nakon posljednjih izbora, ali pokazalo se da je to obična farsa, pa je u posljednjih 10 mjeseci najmanje 200.000 Albanaca napustilo Kosovo i preko Srbije emigriralo u zapadnu Evropu - ističe intelektualac iz Prištine.
On tvrdi da tzv. OVK 1998. i 1999. godine ne bi imao vojnike da su Albanci znali šta ih čeka.
- Da je Milošević živ, pa da budu organizovani fer izbori, desetine hiljada Albanaca glasale bi za njega, a još više za povratak Kosova u Srbiju, jer ovaj zulum više ne može da se izdrži.

Bleru većina osiguravajućih zavoda!
Marketinška kuća bivšeg britanskog premijera Tonija Blera, kojom rukovodi Alister Kembel, zadužena je za promociju Kosova u zapadnim političkim i poslovnim krugovima.
Istovremeno, ovaj Britanac, koji je Srbima ostao u sjećanju po bolesnoj mržnji s kojom je pravdao i podstrekavao bombardovanje srpskih gradova i sela, danas kontroliše većinu osiguravajućih kompanija na Kosovu.

4 коментара:

  1. OKUPATORI SU ZAJEDNO SA DOMAĆIM SLUGAMA I BANDITIMA, RUKU KRVAVIH DO LAKTOVA, ZA SAMO 16 GODINA OPLJAČKALI ČAK 30 MILIJARDI EURA !
    ALBANCIMA NI N OD NEZAVISNOSTI. TEROR I MALTRETIRANJE NA SVAKOM KORAKU.

    ОдговориИзбриши
  2. A sta su bili oni za vrijeme stare okupacije do 99

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. za vreme "stare okupacije" do 1999. su oni bili slobodni gradjani u svojoj domovini u kojoj su uzivali sva ljudska i gradjnska prava. Bili su zdrvastveno osigurani, placali jeftino struju, radili u firmama i primali kakve-takve plate, deca su im isla u skolu ... a pre ove "okupacije" u jos starijoj "okupaciji" pod nazivom SFRJ su imali ama bas sve, i najvecu slobodu na svetu i najmirniji zivot. Nazalost "osobodjenje" koje je pocelo od 1990. pa traje do dan danas je nanelo veliku stetu svim ljudima, opustosilo domove, razocaralo mlade... a stvorilo najmoderniju mafiju na svetu koja sa zapadnim "oslobodiocima" jos uvek nas uci kako trebamo da zivimo u "demokratiji i slobodi" a mi nikako to da shvatimo pa se mucimo u ovom "oslobodjenju".

      Избриши
  3. A što su Šipci bežali preko Srbije u zemlje evrope ...što ne beže preko Albanije i Crne gore ...Bosne ... koji kurac idu preko onih koji su ih ...NAVODNO UBIJALI ???

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.