PropellerAds

понедељак, 1. фебруар 2016.

UMESTO STARLETA PREDSTAVLJAMO: ALEKSA KONSTANTINOV NAJBOLJI MATEMATIČAR SVETA !

Na 56. Međunarodnoj olimpijadi iz matematike, održanoj na Tajlandu, Kikinđanin Aleksa Konstantinov osvojio je zlatnu medalju.




Da je uspeh mladih matematičara iz Srbije ogroman potvrđuje i podatak da su u konkurenciji takmičara iz preko 100 zemalja sveta upravo naši članovi tima sa osvojene četiri medalje – zlatnom, srebrnom, dve bronzane i dve specijalne pohvale, bili među najboljima.

Kikinđani su s razlogom ponosni na svog Aleksu. U najjačoj međunarodnoj konkurenciji, Kikinđanin Aleksa Konstantinov, učenik Matematičke gimnazije u Beogradu, bio je i najuspešniji. A put do zlatne medalje na Matematičkoj olimpijadi Aleksa je zapravo započeo u kikindskoj Osnovnoj škola „Sveti Sava“, kada ga je matematika očarala.

„Moja ljubav prema matematici započela je još u osnovnoj školi, a tu ljubav razvijala je profesorka Desanka Čepelnik. Puno je radila na mom uspehu, postavila je prave temelje mog znanja i zbog toga sam joj neizmerno zahvalan“, priča nam Aleksa.

Predan rad u beogradskoj Matematičkoj gimnaziji, uz veliku podršku i podstrek profesora, doneo je , pre svega Aleksi i njegovoj porodici, veliko zadovoljstvo i oficijelne nagrade. Pripreme za samo takmičenje su konstantne, to kako kaže Aleksa, nije obaveza – već ljubav prema matematici.

3 коментара:

  1. U najjačoj međunarodnoj konkurenciji, Kikinđanin Aleksa Konstantinov, učenik Matematičke gimnazije u Beogradu, bio je i najuspešniji.

    ОдговориИзбриши
  2. Reči potrebne,nisu ...... kosi ,druže,sve pred sobom i ne okreći se,jer će ti svi za tobom tražiti uslugu..... i beži odavde....

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.