PropellerAds

понедељак, 1. фебруар 2016.

BOG I BATINA - KAKO JE MARŠAL TITO DRŽAO UJEDINJENE NACIJE U ŠACI?

Josip Broz TITO je, zahvaljujući podacima iz Drugog svetskog rata, držao pod kontrolom tadašnjeg generalnog sekretara UN Kurta Valdhajma i preko ove krovne svetske organizacije radio šta mu je volja!





Prema nekim istorijskim činjenicama, drug Tito je u šaci imao Kurta Valdhajma, generalnog sekretara UN, jer je imao njegov dosije o zločinima koje je on kao nacista počinio u Drugom svetskom ratu na području SFRJ, posebno na Kozari!
Da u ovoj priči ima istine, dokazuje činjenica da je za vreme vladavine Valdhajma u UN-u (1972-1982), SFRJ veoma dobro prošla u podeli uloga i poslova u Sekretarijatu UN. Valdhajmov ataše za štampu bio je niko drugi nego do Titov čovek Rudi Štajduhard, a ambasador SFRJ UN Jakša Petrić imao je odličan pristup generalnom sekretaru.
U svojim nastupima, generalni sekretar UN Kurt Valdhajm je hvalio Broza i isticao da jugoslovenski predsednik Tito igra veoma važnu ulogu u svetskim poslovima. Uostalom, Jugoslavija je bila jedna od prvih zemalja koju je novoizabrani generalni sekretar UN posetio, a njega je maršal primio na Brionima “iza zatvorenih vrata”.

Isti taj Kurt Valdhajm bio je osvedočeni nacista, koji je činio velike zločine u Drugom svetskom ratu na teritoriji Jugoslavije. Zbog masakra na Kozari i ubistva preko 60.000 ljudi, uključujući 22.000 dece, bio je odlikovan 1942. godine od strane Anta Pavelića – ustaškim ordenom sa krunom kralja Zvonimira s hrastovim grančicama!

Kurt Waldheim (drugi s leva), italijanski general Ercole Roncaglia, pukovnik Hans Herbert Macholz i SS-Gruppenführer Artur Phleps na aerodromu u Titogradu, 1943. godine
Tito je “upravljao” Valdhajmom jer je kod sebe držao dosije F25572 u kojem je generalni sekretar UN bio registrovan na A listi ratnih zločinaca!
Kurt Valdhajm je bio generalni sekretar Ujedinjenih nacija od 1972. do 1981. i predsednik Austrije od 1986. do 1992. godine. On je 1986. izjavio da je radio kao prevodilac i da nije bio uključen u nacističke zločine.


1 коментар:

  1. E, lepa su to vremena bila kad smo mi nesto znacili u svetu (a bilo je!) TAd su nas svi poznavali i kontaktirali sa nama, imali smo prijatelja na sve strane, svuda smo mogli da prodamo robu (bila su druga vremena, medjutim, tada je jos postojala potraznja-u cemu
    je stvar).

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.