PropellerAds

недеља, 13. децембар 2015.

PEVAČI JUGOSLOVENI - Brega i Tifa posetili Tita!

Muzičari Goran Bregović i Mladen Vojičić Tifa, koji zajedno s pevačem Alenom Islamovićem uveliko haraju jugoslovenskim prostorima na koncertnoj turneji povodom 40 godina od nastanka najveće jugoslovenske grupe „Bijelog dugmeta“, obišli su Titov spomenik u Sloveniji.

Pred koncert su obišli spomenik Josipa Broza Tita

Jugonostalgičari koji su najveću slavu stekli za vreme vladavina Josipa Broza očigledno mu to nisu zaboravili.
Iako se većina muzičara odmara pred koncert da bi sakupila energiju i snagu za binu, Brega i Tifa su s producentom Adisom Gojakom krenuli u oblizak Velenja, gde su napravili pravi spektakl.

Veseli trojac je za opuštanje pred burnu muzičku noć izabrao da poseti nekoliko najznačajnijih mesta, ruča u tradicionalnom slovenačkom restoranu, ali i poseti spomenik predsednika SFRJ.
Sudeći po osmehu obojice pevača, njihovo sećanje na period kada je Tito vladao zemljom vrlo je emotivno. To i ne čudi jer decenijama uživaju slavu na našim prostorima. To su pokazali i ovom turnejom, gde pune dvorane širom Juge, a među publikom su uglavnom žene svih generacija.
Svoj boravak u Sloveniji iskoristili su i da bi uradili jednu humanitarnu stvar. Naime, svi članovi grupe „Bijelo dugme“ potpisali su se na bocu vina vinarije koja će organizovati aukciju, a na kojoj će ovi limitarani primerci biti prodavani po visokim cenama. Prikupljena sredstva biće uplaćena na račune dece s posebnim potrebama.


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.