PropellerAds

субота, 5. децембар 2015.

Podeli na svoj zid ako si protiv NATO pakta: Crnogorci masovno šeruju ovaj status! (FOTO)

Podijeli na svoj zid ako si protiv Nato pakta!! 


Avioni su u aprilu 1999. na crnogorsko selo Murino bacili 17 bombi. Nije bilo sirena. Poginule su dve devojčice, izbegle s Kosova. Ovih dana Crna Gora priključuje se NATO-u




Gordana Krdžić i njena ćerka Ivana Maksimović, u potresnom svedočenju pred Osnovnim sudom u Podgorici, ispričale su kako su u bombardovanju Murina 1999. godine izgubile svoju trinaestogodišnju ćerku i sestru, koje bi, po njima, danas bile žive da su nadležni upozorili građane da će doći do bombardovanja ta varošice.


Krdžić i Maksimović su tužile MUP Crne Gore, Upravu policije i Ministarstvo odbrane i traže 35.000 evra na ime naknade štete, jer smatraju da su ti organi države mogli da spreče stradanje nedužnih civila u NATO bombardovanju Murina, krajem aprila 1999. godine.

Maksimović je navela da su ih tog proleća majka i tetka, koje su ostale u Prištini, poslale sa Kosova u Murino kod babe, kako bi ih sklonili od bombardovanja i pripadnika paravojnih formacija. Tog dana je sa sestrom i dve sestrične otišla do prodavnice.

- Olivera i Julijana su ušle u prodavnicu, a ja i Teodora smo ih čekale kod mosta. Preletela su dva aviona, jedan veoma nisko. Teodora je počela da vrišti, zgrabila sam je i počela da trčim ka najbližoj zgradi. Sakrila sam je ispod stepeništa i htela da se vratim nazad za njih dve, ali je bilo kasno, jer je prodavnicu pogodila bomba - navela je sestra pokojne Olivere.

- Baba ih je našla mrtve i sahranili smo ih zajedno u Murinu. Jako mi je teško od kad se to desilo, ležem i budim se sa tim slikama, to je neopisivo - kroz suze je rekla Maksimović. Ona je rekla da tog dana nije bilo sirena, ni obaveštenja da će doći do bombardovanja Murina. Avioni su na Murino bacili 17 bombi.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.