PropellerAds

уторак, 15. децембар 2015.

VIDEO: Ovo su bile najpopularnije cigarete u Jugoslaviji

Sredinom šezdesetih godina prošlog veka SFRJ je imala čak 15 fabrika duvana, koje su pravile čak 145 brendova cigareta. Godišnje je iz fabrika izlazilo čak 25 milijardi cigareta.




SFRJ pamtimo, izmedju ostalog i po velikom broju proizvoda kojih se danas sećaju sa setom. Mnogi fabrike su uništene usled krvničkog naleta monstruoznoh MMF-a, a proizvodi su potpuno nestali sa tržišta i jednostavno su prestali da postoje.


Među takvim proizvodima su sigurno i cigarete. Napomenućemo samo neke: “filter 57″, “formula”, “opatija”, “vek”, “zeta”.
Pušenje cigareta činilo je sastavni deo imidža čelnika države, a omladina je u SFRJ odrastala na partizanskim filmovima u kojima mladi borci bratski dele duvan.

Sredinom šezdesetih godina prošlog veka SFRJ je imala čak 15 fabrika duvana, koje su pravile čak 145 brendova cigareta. Godišnje je iz fabrika izlazilo čak 25 milijardi cigareta. Najjači i ujedno najpoznatiji brendovi dolazili su iz Sarajeva, Niša i Zagreba.
Tron najprodavanije, u pojedinim godinama i sa više od 40 odsto udela na tržištu, godinama je pripadao “dravi”. Takođe, popularna i prodavana bila je i “drina”, kao i “morava”.
Pogledajte video o tome šta je sve bilo popularno u SFRJ:

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.