PropellerAds

недеља, 20. децембар 2015.

VISOK STANDARD, ŽIVOT BEZ STRESA, ZEMLJA BEZ KRIMINALA: Država Jugoslavija (VIDEO)

ZA SVE PRAVE JUGOSLOVENE, A I ZA ONE KOJI BEZOBRAZNO GLUME DA SU DRUGU POLOVINU PROSLOG VEKA PROZIVELI U TUNGUZIJI !



U zavisnosti od toga koliko stvari vam je iz videa na kraju teksta poznato, može se zaključiti koliko ste stari i gde ste proveli drugu polovinu prošlog veka.
Za vreme SFRJ standard građana je bio mnogo veći nego danas, postojalo je ono na cemu se temelji svaka prava drzava - mnogobrojna srednja klasa gradjana. Porodica je bila porodica, zasnovana na zdravim zivotnim principima, trinaesta plata i K-15 su bili realnost, a ne bajke, a na more se išlo bar jednom godišnje.
To su samo neki od razloga zašto mnogi od nas žale za ovom zemljom.
Naravno, nije mali broj onih koji ne vole Jugoslaviju, komunizam, bratsvo i jedinstvo, Tita i koji smatraju da svi danas plaćamo cenu lagodnog života u SFRJ.
Bez obzira na to u koju grupu spadate i kakvi su vam stavovi povodom bivše zemlje, ako imate više od 30 godina sigurno se sećate “borosana” cipela, “Yassa” sportske opreme, starog “fiće”, crtaća Sport Bili, stripa Alan Ford, jogurta u tetrapaku koji liči na piramidu i “Yeti” praška za veš.
Svrha video kolaža ispod je upravo da vas podseti na to vreme i na neke stvari koje ste možda zaboravili.
Ako ste jugonostalgičar verovatno ćete ovaj video ispratiti sa osmehom na licu. Mada čak iako niste, možda će vam prijati podsećanje na vreme i zemlju koji se nikada neće vratiti.

4 коментара:

  1. Za vreme SFRJ standard građana je bio mnogo veći nego danas, postojalo je ono na cemu se temelji svaka prava drzava - mnogobrojna srednja klasa gradjana. Porodica je bila porodica, zasnovana na zdravim zivotnim principima, trinaesta plata i K-15 su bili realnost, a ne bajke, a na more se išlo bar jednom godišnje.

    ОдговориИзбриши
  2. BAS TAKO NA MORE KO DECA DVE NEDELJE SVOJU DECU VODILI TRI NEDELJE
    POSTENO RADILI DA BI NAM OVI DANS SMULJALI PENZIJE JER NEMA NIKAKVE KONTROLE O ISPLATAMA PLATA NA CRNO STO NORMALNO NEULAZI U FOND PIO.
    ZIVELI SMO LEPO SA SVIMA NIKAD NAM NIJE PALO NA PAMET DA SE PITAMO KO JE KOJE NARODNOSTI SVI SMO BILI KAO JEDAN. E DA SE VRATI TO DOBA DA I NASI UNUCICI OSETE SRECU TOG DOBA KOGA SE NJIHOVI RODITELJI SECAJU!!!!!

    ОдговориИзбриши
  3. Rasturili su Jugoslaviju i nisu napravili NISTA drugo...Od obecane "demokratije" nema ni govora u sadasnjim "drzavama"...Gomila uzalud izgubljenih zivota, domova i unistenih porodica...Za bogacenje pojedinaca nastradali su nevini, a dno jos uvek nismo dotakli...Ali podamo i dalje...Nema svrhe pisati jos...

    ОдговориИзбриши
  4. Jeste nostalgija, ali imamo i zasto da zalimo za tim danima.Tacno je da je tada bila i nasa mladost, ali smo tada svi imali perspektivu u bolji zivot. Posle zavrsene skole, mogli smo da biramo gde cemo da radimo. Jednom recju, ziveo je narod slobodno i disao punim plucima.

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.