PropellerAds

уторак, 19. јануар 2016.

ISTINU NA VIDELO: Gadafi je svrgnut zbog nafte, zlatnog dinara i francuskih interesa, a ne zbog "manjka demokracije"!

Monstrum Hillary Clinton: "Gadafija srušiti zbog nafte, zlatnog dinara i francuskih interesa u regiji!"
Svi se sjećaju propagandne mašinerije koja se zahuktavala početkom "Arapskog proljeća" i kako su zapadni mediji sotonizirali Libiju i Muammara Gaddafija, te obećavali i nadali se kako će libijski narod nakon njegovog svrgavanja napokon živjeti u "slobodi i demokraciji, te uživati sva građanska prava".
Svi koji su bili iole upućeni u stvarno stanje u Libiji i diljem arapskog svijeta, znali su da je to obična laž. No, to je sada na kraju potvrđeno i objavom elektroničke pošte bivše američke državne tajnice Hillary Clinton.
Američki Foreign Policy Journal je objavio sadržaj korespondencije H. Clinton i navodi prave razloge intervencije na Libiju. To je, prije svega, bila Gaddafijeva namjera da stvori pan-afričku valutu koja će imati pokriće u zlatu, potom francuski interesi u Sjevernoj Africi i Sahelu, ali i ogromna novootkrivena naftna bogatstva Libije.
Iskreno, nije trebalo puno da se zaključi da su to bili pravi razlozi razaranja Libijske Džamahirije, a ne briga za libijski narod, kao što to i tvrde francuski filozof Bernard-Henri Lévy i njegov klimavi pandan u Hrvatskoj, dr. Ivo Banac. Međutim, sada imamo i službenu potvrdu zločinačke politike Zapada, što svakako nije mala stvar uoči predsjedničkih izbora u Sjedinjenim Državama. Barem što se monstruozne Hillary Clinton tiče.
No, diljem zapadnog svijeta se pozdravljala "smjelost" francuskog predsjednika Sarkozya, koji je tada klicao: "Živio Benghazi, neka dugo živi Libija i prijateljstvo između Francuske i Libije!".
"Libija je pokazala svijetu da se može svrgnuti diktator i odabrati sloboda!",  rekao je britanski premijer David Cameron.
"Narod Libije se oslobodio od diktatora. Sada ima priliku", rekao je američki potpredsjednik Joe Biden.
Svi navedeni i još njih na desetke, možda i stotine bi uz ove dokaze i da ima pravde završili kao optuženici Međunarodnog kaznenog suda u Haagu. Međutim, proteklih pet godina Libija je i dalje u kaosu i nasilju. U zemlji sve više jača takozvana "Islamska država" koja zauzima sve veći teritorij. U siječnju 2016. je u terorističkim napadima ubijeno više desetaka ljudi, za što je odgovornost preuzeo upravo ISIL. Nekontrolirani val imigranata i dalje zapljuskuje obale Europe, "Islamska država" je sve jača u Libiji, na samo nekoliko stotina kilometara od južnih granica Europske unije, a zapadni dužnosnici koji su sve to skrivili su još uvijek na svojim pozicijama ili kane preuzeti vlast, kao što namjerava Hillary Clinton u Americi ili Nicolas Sarkozy u Francuskoj.
"Korespondencija Hillary Clinton potvrđuje rezultate istraživanja ​​nakon invazije Libije i da se ona odigrala u organizaciji Francuske uz američku potporu. Velike rezerve nafte u zemlji bili su glavni razlog za intervenciju. Diktatori su bili na čelu mnogih afričkih zemalja, ali Zapad se požurio da intervenira u poslovima svakog od njih. Obamina administracija je od samog početka vođena naivnom ili pogrešnom idejom o tome što treba učiniti kako bi se riješila situacija u Libiji nakon rata", rekao je politički komentator Ariel Ben Salomon.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.