PropellerAds

уторак, 26. јануар 2016.

AUSTRIJSKI LIST PRESE: Džihadisti se obučavaju i u Sloveniji

Teroristi se ne obučavaju samo u Siriji, već i zemljama EU i Balkana, poput Slovenije. Centar za obuku je usamljeni objekat na rubu Ljubljane, piše austrijski list "Prese".

List navodi da je preko nedavno otvorene šengenske granice u Sloveniju na islamistička predavanja i muslimanske praznike povodom rođenja dece, dolazilo više muškaraca u konvoju automobila.
Cilj im je bila usamljena zgrada u okolini Ljubljane, gde su, u prisustvu salafista iz Nemačke, Luksemburga, Slovenije i Austrije, učestvovali u radikalnim predavanjima i vežbama sa oružjem. Pristupne puteve do centra su obezbeđivali stražari.
Iza poligona za džihadiste navodno stoji salafistička zajednica iz predgrađa Ljubljane, koja je već određeni broj ekstremista uputila na ratna područja u Iraku i Siriji, piše Prese.
List se poziva na izvore iz Evropola, iako ta agencija zvanično nije dala nikakve podatke o centrima obuke Islamske države u EU.

Slovenačka policija je, za agenciju STA, rekla da tokom aktivnosti za rano otkrivanje radikalizacije i tokom provere informacija nije dobila podatke o postojanju poligona za ekstremiste u Sloveniji, niti o osposobljavanju islamista u ljubljanskim šumama.
Evropol je juče upozorio na mogućnost novih terorističkih napada u Evropi, a, kako je rekao direktor agencije Rob Vejnrajt, Islamska država je razvila nove kapacitete za izvođenje velikog napada.

2 коментара:

  1. Cilj im je bila usamljena zgrada u okolini Ljubljane, gde su, u prisustvu salafista iz Nemačke, Luksemburga, Slovenije i Austrije, učestvovali u radikalnim predavanjima i vežbama sa oružjem.

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.