PropellerAds

среда, 20. јануар 2016.

NOVI SKANDAL U ENDEHAZIJI: "Sanaderki" Kolindi se smeši krivično gonjenje

Predsednica onoga što je ostalo od SRH i odlazeći ministar odbrane Ante Kotromanović su u sukobu interesa, saopštila je Komisija za odlučivanje o sukobu interesa koja kaže da će protiv njih biti pokrenut postupak.

Grabar-Kitarović našla se u sukobu interesa, jer je novac koji je dobila od države tokom kampanje dala HDZ-u da ne bi morala da plati porez od 40 odsto.






Kolindu su već prozvali „Sanaderka“ i mediji spekulišu da će cela stvar završiti hapšenjem i krivičnim gonjenjem.
Komisija je saopštila da je Grabar Kitarović u sukobu interesa jer je za vreme novembarskih izbora od države dobila 1.167.573 kune kao naknadu za propagandu, a ona je, kako se navodi, novac dala HDZ-u da bi izbegla plaćanje poreza od 40 odsto, javili su hrvatski mediji.
U obrazloženju se navodi da se predsednica ponašala kao član stranke i da je sporno to što se novca odrekla, ali je odlučivala u koje će humanitarne svrhe taj novac otići.
Isto telo odlučilo je da je odlazeći ministar Ante Kotromanović takođe u sukobu interesa zbog slučaja u kojem je zajedno sa svojom porodicom privatnim avionom firme „Beechcraft“ otputovao na Lošinj. Ministarstvo obrane tada je objasnilo da je Kotromanović bio na privatnom putovanju i nije koristio sredstva državnog budžeta.
Izračunato je da je ministrov let do Lošinja i natrag koštao više od 28.000 kuna, a zakon o sprečavanju sukoba interesa zvaničnicima zabranjuje primanje darova vednosti veće od 500 kuna.
Podsećamo, Ivo Sanader, nekadašnji prvi čovek HDZ-a i bivši premijer Hrvatske, zbog sličnih finansijskih manipulacija se krivično goni u Hrvatskoj, a njegovo hapšenje je predstavljalo veliki skandal u celom regionu.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.