PropellerAds

субота, 30. јануар 2016.

DŽON F.KENEDI: "TITO je najveći predsednik savremenog sveta!"

Blog Nova Yugoslavia ekskluzivno prenosi razgovor beogradskog režisera Milana Šarca sa drugaricom Jovankom Broz o susretu našeg predsednika Tita i američkog predsednika Kenedija:


– Pričali smo o svemu i svačemu, i o najdelikatnijim stvarima. Pristojni ljudi nikada ne otkrivaju drastične stvari niti osobne, intimne detalje. Ono što javnost najviše zanima verujem da će doznati iz njenih memoara. Za vaše novine mogu reći neke zanimljive stvari, lagane pikanterije. Početkom šezdesetih godina, mislim da je bila 1963. Tito i Jovanka su bili u posetu SAD-u, odnosno američkom predsedniku Kenediju. Na prijemu je Kennedy nazvao Tita “najvećim predsednikom savremenog sveta”



Tito je skromno uzvratio da on to ipak nije jer je predsednik jedne male zemlje, a da je najveći predsednik savremenog sveta, predsednik SAD-a, najmoćnije države sveta. Onda mu se Kenedi počeo žaliti kako ima velikih problema, čak i rasne diskriminacije. Govorio je o radničkim demonstracijama i sindikatima kao velikom problem, na što mu je Tito šeretski odgovorio da u Jugoslaviji problemi toga tipa ne postoje. 

1 коментар:

  1. Početkom šezdesetih godina, mislim da je bila 1963. Tito i Jovanka su bili u posetu SAD-u, odnosno američkom predsedniku Kenediju. Na prijemu je Kennedy nazvao Tita “najvećim predsednikom savremenog sveta”.

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.