PropellerAds

уторак, 12. јануар 2016.

NDR KOREJA: Zašto imamo nuklearno oružje? Sjećamo se što ste napravili Gaddafiju 2011!

Imperijalistička propagandna mašinerija je nervozno reagovala na novi korejski nuklearni test, u kojem je navodno testirana mini hidrogenska bomba, laprdajući kako NDR Koreja predstavlja međunarodnu prijetnju. 
No, iz Pjongjanga situaciju vide sasvim drugačije - ističu kako nemaju želju nikoga napadati, ali kako nuklearni arsenal moraju imati jer je isti jedina sigurna obrana od potencijalnih stranih napada.




"Riječ je o samoobrani, zaštiti našeg suvereniteta, garanciji mira i sigurnosti na Korejskom poluotoku", navodi se u izjavi koja je objavljena od strane sjevernokorejske službene državne novinske agencije KCNA.

Nadalje, u izjavi se navodi kako je nuklearni arsenal jedina zaštita od agresije kojoj su bile izložene zemlje poput Iraka i Libije. Logika je jednostavna - da su ove zemlje imale nuklearno oružje, SAD bi dobro razmislio prije nego bi ih pokušao napasti.


"Vlasti Saddama Husseina u Iraku i Muammara Gaddafija u Libiji nisu mogle pobjeći od sudbine uništenja nakon što su im uskraćene osnove za izradu nuklearnog oružja te nakon što su svojom voljom odustali od svojih nuklearnih programa, pod pritiskom SAD-a i Zapada. Gorka lekcija mora se izvući iz ovih događaja", navodi se u izjavi.

1 коментар:

  1. "Riječ je o samoobrani, zaštiti našeg suvereniteta, garanciji mira i sigurnosti na Korejskom poluotoku", navodi se u izjavi koja je objavljena od strane sjevernokorejske službene državne novinske agencije KCNA.

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.