PropellerAds

среда, 20. јануар 2016.

MAFIJAŠKA PORODICA IZETBEGOVIĆ: Na tajnim računima više od 3 MILIJARDE DOLARA !

Nadležne službe u Sarajevu svojedobno su, posebno 1995. i 1996. godine pokrenule istragu kako bi se utvrdilo gdje su završila financijska sredstva s tajnog računa Alije/Bakira Izetbegovića u Beču



Interpol je, doznajemo, veći dio dokumentacije o tragu tog novca ustupio kolegama u Sarajevu, uključujući i popis svjedoka, kao i transkripte iskaza koje su pojedini svjedoci dali njemačkim i austrijskim istražiteljima, osim transkripta telefonskih razgovora kojima je Interpol raspolagao još od 1993. godine.
Međutim, Sarajevo je, kako doznajemo od izvora bliskog istrazi, dokumentaciju iskoristilo isključivo za prikrivanje daljnje istrage i onemogućavanja pokretanja istražnih, ali i kaznenih postupaka pred sudovima. Istodobno je utvrđeno kako je sva dokumentacija o Izetbegovićevim tajnim računima u Beču jednostavno nestala iz Ministarstva sigurnosti, gdje je, navodno, bila pohranjena pod nadzorom tadašnjeg ministra Tarika Sadovića.
Pretpostavlja se da je Sadović uništio povjerljive dosjee koji skrivaju trag o tajnim računima Bakira Izetbegovića.
Sadović je, kako doznajemo, dokumentaciju uništio prema dogovoru s njegovim političkim mentorom Bakirom Izetbegovićem, jer je jednim od obavještajnih izvješća u spisu utvrđeno kako je upravo Bakir Izetbegović, nakon smrti Alije Izetbegovića, potpisnik nekoliko tajnih računa na kojima se još do 2007. nalazilo više od 3 milijarde američkih dolara!

Kako u spisima i dosjeima Ministarstva sigurnosti postoji više spisa u kojima se navode tajni računi, Sadović je još prije nekog vremena ograničio pristup tzv. “povjerljivim informacijama”, uglavnom Srbima i Hrvatima koji su radili ili još rade kao ovlaštene osobe u Ministarstvu sigurnosti, otkriva nam izvor iz samog Ministarstva.
Tako je Sadović omogućio Izetbegoviću prikrivanje novca na tajnim računima koje je naslijedio nakon očeve smrti, ali je onemogućio i nastavak velike međunarodne istrage koja je trebala biti završena pred istražnim tijelima BiH.

1 коментар:

  1. Nadležne službe u Sarajevu svojedobno su, posebno 1995. i 1996. godine pokrenule istragu kako bi se utvrdilo gdje su završila financijska sredstva s tajnog računa Alije/Bakira Izetbegovića u Beču.
    Iako je Interpol dostavio dokumentaciju i dokaze, neko u Sarajevu je prikrio dalju istragu i onemogućio istražnih, ali i kaznenih postupaka !

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.