PropellerAds

среда, 27. јануар 2016.

LIBIJAC KOJI ŽIVI U BEOGRADU: GADAFI NAM JE GOVORIO DA SE ŠKOLUJEMO U JUGOSLAVIJI

Libijac koji živi u Beogradu, Mohamed Alsakit Abdulgasem, smatra da je skoro sve što se u medijima govorilo loše o Gadafiju neistina i da stvari stoje potpuno suprotno.


– Libijci su pod Gadafijem živeli normalno i slobodno kao što se živi ovde u Evropi. Kažu da je Gadafi za 42 godine vlasti ubio dve do tri hiljade ljudi. U proteklih godinu dana u Libiji je stradalo preko 60.000 ljudi. Reč je o samo jednoj godini!

Kažu da je Gadafi ukrao naš novac? 

Čak i da je ukrao milione, znate li koliko smo milijardi izgubili zbog rata koji nas je zadesio i koliko sada gubimo?! Svi se sada prave da ne znaju i niko ne pominje našu naftu.

Govorili su da je Gadafi diktator. 

U njegovo vreme 17.000 ljudi je ležalo u zatvoru. I to su sve bili osuđeni kriminalci. Sada u zatvorima leži najmanje 27.000 ljudi.
Pritom, kriminalci su pušteni, a u zatvore su strpani oni čiji je jedini greh što su podržali Gadafija. Problem nije bila diktatura Gadafija, već to što velike zemlje i velike kompanije imaju ekonomske interese u Libiji.

Volim Gadafija jer su u njegovo vreme svi imali sve! Gadafi je dao nadu Africi. Želeo je da napravi jednu banku za celu Afriku. E, tu je pogodio Zapad i njihove interese.


Gadafi nam govorio da se školujemo u Jugoslaviji

– Jugoslavija je uvek predstavljana kao prijatelj Libije i tako smo učeni i u školi. Gadafi je voleo Jugoslaviju zato što ju je video kao neprijatelja zapadnih interesa. Podržavao je Jugoslaviju i tako što je slao naše studente ovde da se školuju. Govorio je da svako treba da ide u Jugoslaviju i da se tamo obrazuje.


1 коментар:

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.